asds

Ontwerp en uitvoering logo en website.

De tijdelijke website.

logo adviesraad sociaal domein schiedam

Voor de Adviesraad Sociaal Domein Schiedam heb ik het beeldmerk ontworpen. De opdracht was om Schiedam herkenbaar in het logo te weerspiegelen maar niet zodanig dat het lijkt of ASDS onderdeel is van Gemeente Schiedam. De adviesraad is namelijk onafhankelijk.

 

De kleuren geel en zwart zijn onderdeel van de kleuren van Schiedam. Ik heb de gelijkzijdige driehoek erbij bedacht om als 'puzzelstukjes' in elkaar te laten vallen. Dit raster van driehoeken vormt ook de basis van het ontwerp stramien.

 

 

 

tijdelijke website

Terwijl de nieuwe website ontwikkeld werd. Stond deze enkele pagina website op het domein. Ondanks dat de website in een paar uur is opgezet is deze toch volledig responsive.

vooruit denken

Onderdeel van mijn ontwerpproces is dat ik vooruit denk over het toekomstige gebruik. Voor ik ga schetsen breng ik in kaart waar het logo voor gebruikt gaat worden en waar het op komt te staan.

 

Het beeldmerk moet schaalbaar zijn en goed te reproduceren op diverse formaten en dragers.

 

Het is ook handig om vooruit te denken over de rest van de invulling van de huisstijl tijdens het schetsen aan een logo. Behalve de stijl van fotografie en de 'puzzel'-driehoeken heb ik voor ASDS lettertypes bij elkaar gezocht die elkaar aanvullen en die bij het logo passen. Dit zijn Google Fonts die gratis zijn te downloaden en gebruiken voor web en drukwerk.

Daarnaast heb ik ook kleurparen gemaakt. Naast zwart, wit en grijstinten heb ik ook voor 2 kleuren geel gekozen. De 'aqua' kleur is een complementaire kleur voor links en eventuele call-to-actions.

responsive wordpress website

De opdracht was om een gebruiksvriendelijke website te maken die eenvoudig zelf bij te houden is door middel van een CMS. Het doel van de website is om Schiedammers te informeren en op de hoogte te houden van de werkzaamheden van de adviesraad. Bij de site van ASDS is gekozen voor een bestaand Wordpress template. Development is kundig gedaan door Amazed Webdesign.

 

 

 

Op de website staan de complete profielen van de leden van de adviesraad, een sectie met meestgestelde vragen en een contactformulier. Belangrijkste onderdelen zijn de uitgebrachte adviezen waarin gezocht kan worden per categorie, jaartal en of het lopende adviezen zijn.

 

terug naar mijn werk

ook een nieuw logo of website?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik streef altijd naar heldere, functionele en gebruiksvriendelijke oplossingen die ├ęcht werken voor jouw organisatie, product of dienst. Neem contact op via de onderstaande button en gaan we aan de slag voor jouw logo, huisstijl of responsive website.

 

 

vraag naar de mogelijkheden